Blog

Inloggen met uw account
Geen account?
Om ongelimiteerd te kunnen vertalen kunt u een abonnement afsluiten.
Bekijk abonnementenWelke ingrediënten gebruikt men in de Poolse keuken?

Overkomt je dat eens, dat als je in Polen een Poolse menukaart openslaat dat je er van schrikt? Omdat het moeilijk te begrijpen is wat het is.
De Poolse keuken is zowel gevarieerd, als bijzonder lekker. Zo jammer als je niet de lekkerste Poolse gerechten tijdens je zakenreis of vakantie in Polen probeert... alleen omdat je niet weet wat het is.
Soms kies je gewoon iets wat de buren hebben, omdat je het al gezien hebt… maar ja, smaken verschillen. Weet je wat de beste manier is om een gerecht te kiezen? …naar de ingrediënten te kijken. Dan weet je ook direct of het wel of niet zal smaken… 👍
Ik heb alle Poolse ingrediënten in mijn woordenboek samengevoegd. Je kunt het zo zien of het jouw smaak is. Soms door een kleine toevoeging kan al het hele gerecht niet voor jou geschikt zijn.
De meeste gebruikte ingrediënten in de Poolse gerechten zijn.
1. kiszona kapusta (zuurkool)
2. kiszone ogórki (augurken in 't zuur)
3. buraki czerwone (rode bieten)
4. śmietana (zure room)
5. grzyby (paddenstoelen)
6. twaróg (kwark)
Is het niet handig om te weten wat je eet? Check it out at: nlpl.nl